Πολυτελής ανακαίνιση στο Κολωνάκι

Πολυτελής ανακαίνιση στο Κολωνάκι

Η GK Constructions, έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό πολυτελών ανακαινίσεων στην αριστοκρατική περιοχή του Κολωνακίου. Βέβαια παλιά, η συγκεκριμένη συνοικία ήταν εντελώς διαφορετική. Άρχισε να χτίζεται το 1860 και πριν το σημερινό της όνομα λεγόταν… Κατσικάδικα! Επί της βασιλείας του Όθωνα αφού χτίστηκαν εκεί κοντά τα Ανάκτορα (η σημερινή Βουλή), η περιοχή άρχισε να αποκτάει ξεχωριστή κοινωνική αίγλη.

Το Κολωνάκι έχει μεγάλη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Γεμάτο με κτίρια χτισμένα με έντονα «Αρ ντεκό» και κλασικιστικά στοιχεία, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και διακοσμητικό ύφος, στην πλειονότητά τους ακολουθούν τον εκλεκτικισμό και τον μοντερνισμό. Τα νεοκλασικά κτίρια που κτίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα και οι οικοδομές που είχαν ανεγερθεί στα μέσα του, δεσπόζουν σε κάθε γειτονιά στην περιοχή αυτή.

Η ανακαίνιση παλαιών διαμερισμάτων και σπιτιών αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα της GK Constructions όπου κάθε έργο ανακαίνισης σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση για ποιοτικό αποτέλεσμα που οδηγεί στην δημιουργία ενός καλαίσθητου χώρου.

Λόγω της παλαιότητας της περιοχής σε οποιαδήποτε ανακαίνιση στο Κολωνάκι, συναντώνται περιπτώσεις οπού οι πιθανές βλάβες και τα σημάδια φθοράς οι οποίες εμφανίστηκαν με το πέρασμα του χρόνου, χρίζουν άμεσης επισκευής προκειμένου να σταματήσουν οι περαιτέρω καταστροφές.

Πολύ συχνά προκύπτει και η ανάγκη για πάσης φύσεως αποξηλώσεις και κατεδαφίσεις (γκρέμισμα τοιχίων, αποξήλωση των παλιών ντουλαπιών, τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίων κ.α.) ούτως ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.

Συμπληρωματικά, μπορεί να ακολουθήσουν εργασίες όπως η καθαίρεση και η τοποθέτηση νέων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η καθαίρεση των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων και η αντικατάστασή τους με προφίλ αλουμινίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ή του διαμερίσματος, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης κ.α.

Η GK Constructions, έχοντας στο πλευρό της τους πιο αξιόλογους προμηθευτές της αγοράς, πεπειραμένους αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και διακοσμητές καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία, είναι σε θέση να αναλάβει και να διεκπεραιώσει επιτυχώς οποιαδήποτε είδος μερικής ή ολικής ανακαίνισης στην περιοχή του Κολωνακίου, δημιουργώντας κορυφαίους χώρους σύγχρονης αισθητικής και λειτουργικότητας.