Ανακαίνιση κατοικίας στην Γλυφάδα

Ανακαίνιση κατοικίας στην Γλυφάδα

Η εταιρία ανακαινίσεων GK Constructions έχει δραστηριοποιηθεί εκτενώς στο κοσμοπολίτικο παραλιακό κομμάτι της Αθήνας, έχοντας ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με την ανακαίνιση κατοικιών στην Γλυφάδα.

Το κέντρο του συνόλου των νότιων προαστίων, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα πολλά καταστήματα, τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και τις ακριβές κατοικίες δίπλα στη θάλασσα οι οποίες γονιμοποίησαν χωροταξικά την αισθητική της εν λόγω περιοχής.

Όμως 100 χρόνια πριν, η Αθηναϊκή Ριβιέρα ήταν απλά ένα τεράστιο βοσκοτόπι στο οποίο ξεχειμώνιαζαν οι νομάδες και τα αιγοπρόβατα, ενώ το όνομά της το πήρε από τα γλυφά νερά των πηγαδιών που υπήρχαν τότε εκεί. Το 1925 η Γλυφάδα προσδιοριζόταν ως λουτρόπολη, ενώ οι πρώτοι παραθεριστές είχαν αγοράσει μεγάλα οικόπεδα κοντά στη θάλασσα.

Την δεκαετία του 1960 αλλάζει όλη η σύσταση της περιοχής με την εγκατάσταση του διεθνούς αεροδρομίου και ο πληθυσμός της αυξάνεται ραγδαία. Ακολουθεί η ανοικοδόμηση της Γλυφάδας, με αποτέλεσμα την δημιουργία κατοικιών που «αναπνέουν» μέσα στο πράσινο, τοποθετημένες ανάμεσα σε φαρδείς, καθαρούς δρόμους. Πλέον ο δήμος της Γλυφάδας είναι ένας από τους πλουσιότερους της Αθήνας.

Τα ακίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή, έχουν μεγάλη ζήτηση ιδιαίτερα από ξένους επενδυτές, ενώ μέσω της ιστοσελίδας ενοικίασης ακινήτων Airbnb, η συνοικία είναι ανάρπαστη: διαμερίσματα, μεζονέτες ή lofts, είναι πλέον στην διάθεση των ενδιαφερόμενων μαζί με άλλες πολλές κατηγορίες κατοικίας διαθέσιμες.

Η παραθαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας

Λόγω του ότι η περιοχή είναι παραθαλάσσια, παρόλο που οι οικοδομές και τα σπίτια είναι των τελευταίων δεκαετιών παρουσιάζουν φθορές συνήθως λόγω της υγρασίας. Ο ελαιοχρωματισμός, το σοβάτισμα, η αλλαγή κάγκελων, η τοποθέτηση νέων πλακιδίων στο εξωτερικό του σπιτιού και η αναμόρφωση της πρόσοψης είναι κάποιες από τις εργασίες που πραγματοποιούνται συχνά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διενεργούνται άλλα είδη ανανέωσης του χώρου με οικοδομικές εργασίες επισκευής, συντήρησης ή και κατασκευής, όπως: η ολική ανακαίνιση της κουζίνας και του μπάνιου, η αλλαγή των εσωτερικών πορτών, η αλλαγή της εσωτερικής διακόσμησης κ.α. Αυτό πάντα εξαρτάται από τις επιλογές αυτών που διαμένουν στο σπίτι καθώς και το επίπεδο φθορών που υπάρχουν στον υφιστάμενο χώρο από την πάροδο του χρόνου.

Η GK Construction αποτελεί την «χρυσή εγγύηση» για την ανακαίνιση οποιασδήποτε κατοικίας. Έχοντας πραγματοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό ανακαινίσεων, σε συνεργασία με τους πιο καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες, έχει πάντα ως απώτερο σκοπό να παρέχει το άριστο αποτέλεσμα, το οποίο οδηγεί αυτόματα και στην αναβάθμιση της εμπορικής αξίας κάθε κατοικίας.